Contactlenzen

Samenwerking met Lensonline.be en iO. iNDEPENDENT OPTICIANS!

Wat is het voordeel voor onze klant:

  • 24/7 te bestellen
  • Aan internetprijzen
  • Meest courante lenzen op stock

Wij zijn HET Unique Service Point voor LensOnline.be waardoor de samenwerking uniek is.

  • Wij zijn allen gediplomeerde opticiens en contactlensaanpassers die zich constant bijscholen.
  • Onze contactlens kennis beperkt zich niet enkel tot de disposables die je online kan kopen; harde lenzen, nachtlenzen, medische lenzen etc.
  • Je ontmoet jouw persoonlijke contactlensspecialist in de winkel voor de zoektocht naar jouw perfecte lenzen.

Als je aan lenzen denkt dan denk je aan iO. iNDEPENDENT OPTICIANS! Wij zijn Lensonline expert.

Bestel je lenzen online

Lenzen bieden het voordeel van een ruimer gezichtsveld én meer bewegingsvrijheid, bijvoorbeeld tijdens het sporten. Onze contactlensspecialisten kunnen je de ideale lens adviseren volgens de behoeften van jouw levensstijl. Zo kun je kiezen uit daglenzen, weeklenzen, maandlenzen of zelfs multifocale lenzen, …

Bezoek onze winkels

Voor persoonlijk advies en professionele oogcontroles

Daglenzen

Daglenzen hebben een heleboel voordelen: ze zijn hygiënisch, veilig en erg handig om te gebruiken. Onderhoud hebben ze niet nodig, lenzenvloeistof en een lenzenhouder evenmin. En het is geen ramp als je eens een lens kwijtraakt.

Als je klassieke lenzen gewoon bent, zul je versteld staan van het gemak dat daglenzen je bieden. En als je een bril draagt, is het hoog tijd dat je de sprong waagt! Je ontdekt een nieuwe vrijheid, bijvoorbeeld bij het sporten, een nieuw comfort en een nieuwe look. De kans is groot dat je nooit meer terug wilt!

Weeklenzen

Weeklenzen zijn zachte lenzen die je gedurende één week non-stop kan dragen (je hoeft ze niet uit te doen voor je gaat slapen). Als je ze toch wilt uitdoen, is het belangrijk om ze ‘s nachts te bewaren in reinigende lenzenvloeistof. Na 1 week begin je met een nieuwe set.

Dit type lenzen is gemaakt uit zachte en flexibele silicone hydrogel, daardoor zijn ze hoog zuurstofdoorlatend en ook zeer comfortabel. Ideaal als je snel last hebt van droge ogen, vaak in ruimtes met airconditioning verblijft en/of veel achter een beeldscherm werkt.

Maandlenzen

Een maandlens is een zachte contactlens die je maximaal 30 dagen kan dragen. Voor het slapengaan moet je ze uitdoen en correct reinigen en bewaren. Na een maand vervang je de contactlenzen eenvoudig door een nieuw paar.

Maandlenzen zijn dun, zuurstofdoorlatend en heel comfortabel om te dragen. Ze zijn ook goedkoper dan daglenzen, omdat je ze langer kan dragen.

Multifocale lenzen

Vanaf een bepaalde leeftijd heb je meerdere sterktes nodig om zowel dichtbij als veraf goed te kunnen zien. Wil je omwille van praktische of esthetische redenen, uit gewoonte, of gewoon voor de afwisseling liever lenzen dragen, dan kun je kiezen voor multifocale lenzen.

Dankzij de combinatie van verschillende sterktes in één lens, kun je zowel veraf als dichtbij goed en comfortabel zien.

Nieuw bij iO. iNDEPENDENT OPTICIANS

Multifocale lenzen van Acuvue

Multifocale lenzen, kleine wondertjes voor je ogen

Er worden diverse namen voor deze bijzondere lenzen gebruikt, zoals varifocus of multifocale lenzen. Maar wat zijn nu precies multifocale lenzen, hoe werken ze en welke lenzen zijn de beste?

Om met dat laatste te beginnen: er zijn vele soorten lenzen en niet allemaal hebben ze een vergelijkbare kwaliteit. Een van de grootste fabrikanten op het gebied van lenzen is Johnson & Johnson. Al decennialang is het merk Acuvue een begrip als het gaat om lenzen en lenzenvloeistof.

Als je multifocale lenzen gaat testen, is Acuvue een goede en betrouwbare keuze. Er wordt zelfs gezegd dat je nog nooit multifocale lenzen hebt getest als je nog geen Acuvue hebt getest.

Bestel je lenzen online

Samenwerking met Lensonline.be en iO. iNDEPENDENT OPTICIANS!