Uw hooroplossing bij iO. hearing

Hoe is iO. hearing ontstaan?

Ondernemen zit in de familie, mijn beide ouders en broer zijn zelfstandig. Het idee om zelf te ondernemen, begon meer en meer te kriebelen tijdens mijn studies aan de UGent. In die periode kreeg ik ook de kans om buitenlandse stage te volgen in Nederland. Daar mocht ik een maandje meevolgen met een tinnitus-specialist in een tinnituskliniek. Deze stage was voor mij een grote verruiming.

Mijn thesisonderwerp heb ik bewust gekozen omtrent evenwichtsverlies. Doordat het gehoor en het evenwicht vaak gepaard gaan, leek dit heel interessant om mij hierin te verdiepen.

Na het afstuderen heb ik eerst ervaring opgedaan in diverse hoorcentra. Door een tijdelijke vervanging te doen in een Waals hoorcentrum, heb ik mijn grenzen letterlijk verlegd. Hierdoor kan ik nu ook mijn vrouwtje staan bij het helpen van Franstalige klanten.

Mijn passie om zelf te ondernemen, is daarna steeds verder toegenomen. Voor mij is ondernemen vooral geloven in jezelf en ook in je passie. Door met mensen te gaan praten over mijn droom ben ik via via in contact gekomen met Wim, zaakvoerder en oprichter van independent opticians (iO.).

iO. Sophie is de winkel van Sophie, zelfstandige opticien, te Oostende. Ik heb bewust gekozen om niet met een keten in zee te gaan. Ook in de winkel van Sophie werd de vraag naar hoortoestellen groter en groter. Zo ben ik met iO. hearing, in februari 2020, een partner van iO. geworden.

Welke producten of diensten biedt iO. hearing aan?

Mensen met gehoorproblemen, tinnitus of oorsuizen, evenwichtsproblemen kunnen bij iO. hearing geholpen worden. Ook voor preventie van gehoorschade kan je bij mij altijd terecht. Ik geef advies bij de aankoop van universele oordoppenen en oordoppen-op-maat. In overleg met de klant bepaal ik ook welk gehoortoestel voor hem of haar het meest geschikt is. Hierbij houd ik rekening met de interesses, activiteiten en mogelijkheden van de klant. Voor personen die moeilijk te been zijn, kan een huisbezoek telefonisch aangevraagd worden. iO. hearing biedt ook de kans aan bedrijven om hun werknemers te voorzien van gehoorbescherming-op-maat. Deze consulten kunnen in het bedrijf zelf doorgaan.

Wie zijn de klanten/klantendoelgroepen voor iO. hearing?

Mijn klantendoelgroep is ruim: zowel jonge als oudere personen kunnen bij mij terecht met hun vragen. Zo heb ik oorkappen voor baby’s alsook hoortoestellen voor mensen boven de 100 jaar.

Tot op heden zijn het meestal 55-plussers die behoefte hebben aan een hoortoestel. Toch is er een opvallende toename van het aantal jonge mensen die te kampen hebben met oorsuizen. Deze vorm van gehoorschade bij de jeugd wordt vaak veroorzaakt door het regelmatig en langdurig beluisteren van luide muziek.

Wat doet iO. hearing anders dan de concurrentie?

De persoonlijke advisering en begeleiding van klanten is voor mij een groot verschil ten opzichte van de concurrenten. Ik neem steeds de nodige tijd om te luisteren naar de vragen en de onzekerheden van de klanten. Ik hecht er veel belang aan dat ik de klanten persoonlijk kan adviseren en begeleiden. Ook als er een probleem is met een hoortoestel kunnen de mensen altijd bij mij terecht. Ik vind een goede service en een vertrouwensrelatie heel belangrijk. Hiermee wil ik het verschil maken ten opzichte van de concurrenten.

Ook het verhaal van hoortoestellen is helemaal anders ten opzichte van de concurrentie.

Om een beter zicht te krijgen in de akoestische wereld van de klant, krijgt de klant reeds bij een eerste bezoek analyse-hoortoestellen mee naar huis. Deze hoortoestellen geven meteen de doelversterking die nodig is voor hun gehoor. Bovendien analyseren ze, gedurende deze testperiode, de omgeving waar de klant woont, werkt en leeft. Na deze twee weken bespreken we samen alle verzamelde informatie.

De nuttige gegevens uit de omgeving van de klant zorgen voor een beter zicht op de noden en precies dit zorgt voor een betere keuze van de hooroplossing.

Ook het gamma van oordoppen-op-maat is binnen iO. hearing heel uitgebreid. Elke klant kan kiezen welke oordop-op-maat het beste bij haar/hem past. Zo bestaan er oordoppen-op-maat voor muziek, slapen, zwemmen, motorrijden, jagen, industrie,… afhankelijk van de persoonlijke behoefte van de klant.

Neem gerust contact op voor vrijblijvende informatie!

We HOREN elkaar nog.

 

 

Maak vrijblijvend uw afspraak.

Interesante artikelen

Plaats een bericht

Contact Us

Stuur ons een email en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

0