Brillenglazen

Bijziendheid tegengaan met een kinderbril

Of het nu gaat om tablets, computers of huiswerk, de kinderen van vandaag concentreren zich meer op de dingen voor hun neus dan dat ze tijd buiten doorbrengen. Dit gedrag leidt ertoe dat steeds meer kinderen bijziendheid ontwikkelen – ook bekend als myopie. In 2020 was meer dan een derde van de wereldbevolking bijziend. Dit aantal zal in 2050 naar verwachting zelfs toenemen tot 50%.

De experts van Rodenstock hebben een oplossing ontwikkeld: Rodenstock MyCon. Deze kinderglazen zijn speciaal ontworpen om bijziendheid te corrigeren, zorgen voor scherp zicht en gaan de progressie van bijziendheid tegen*.

*Een onafhankelijk klinisch onderzoek naar de progressie van bijziendheid bij Kaukasische kinderen tussen 7 en 14 jaar over een periode van 5 jaar heeft aangetoond dat myopiecontroleglazen gebaseerd op Rodenstock MyCon principes de progressie van bijziendheid tot 40% kunnen verminderen.

35 tot 60 procent

“Als een ouder bijziend is, loopt het kind een groter risico om bijziendheid te ontwikkelen. Het risico stijgt tot 35 à 60% als beide ouders bijziend zijn.

Meer dan 2 dioptrieën

Bijziendheid ontwikkelt zich sneller bij kinderen met bijziende ouders. Zelfs bij één bijziende ouder is de gemiddelde toename van bijziendheid over een periode van 5 jaar iets meer dan 2 dioptrieën.

Gezonde ogen op lange termijn

Het corrigeren van bijziendheid in de kindertijd draagt bij aan gezondere ogen op de lange termijn door het risico op het ontwikkelen van oogziekten op volwassen leeftijd aanzienlijk te verminderen.

VOORDELEN

De voordelen van kinderbrillen met Rodenstock glazen

Voor sommige kinderen kan het dragen van een bril een belemmering zijn, omdat ze ongelukkig zijn met het uiterlijk. MyCon brillenglazen van Rodenstock zijn verkrijgbaar in verschillende indexen en kunnen dus flexibel worden aangepast aan de behoeften van een kind. Het belangrijkste is dat ze zowel dunner als lichter zijn dan veel andere Myopie glazen op de markt.

Breukbestendig kunststof

Glazen van kunststof zorgen voor een hoge veiligheid tijdens het spelen.

Het beste zicht

MyCon glazen verbeteren het zicht, ongeacht of een kind slechts licht of
ernstig bijziend is.

Extreem licht en dun

De dunnere en lichtere glazen van Rodenstock zijn zelfs bij hoge gezichtsscherpte esthetisch draagbaar.

Eenvoudige behandeling

Myopiecontroleglazen zijn de eenvoudigste vorm van behandeling van bijziendheid en helpen voorkomen dat bijziendheid bij kinderen ongecontroleerd toeneemt.

MYOPIE MANAGEMENT

Welke techniek zit er achter MyCon glazen?

Bijziendheid is een gevolg van het feit dat het oog iets te lang is. Gewone enkelvoudige brillenglazen kunnen bijziendheid corrigeren, maar ze zijn niet ontworpen om de bijziendheid af te remmen. Bij correctie met deze glazen wordt het licht juist achter het netvlies geprojecteerd, waardoor de ogen van sommige kinderen te lang worden en bijziendheid wordt verergerd.

Met MyCon glazen wordt het licht zo verspreid dat het voor het netvlies valt in plaats van erachter. Dit vertraagt de groei van de ooglengte. De gebieden die in een MyCon glas het verloop van bijziendheid controleren, bevinden zich aan de zijkanten. Dit zorgt ervoor dat de gezichtsscherpte boven en onder zo min mogelijk wordt beïnvloed.

Contacteer nu een winkel bij jou in de buurt voor meer informatie!

Laat je inspireren

Volg @io.independentopticians voor jouw dagelijkse inspiratie