Gent

Charlotte Van Hijfte & Sarah Withofs
Mageleinstraat 19
9000 Gent (Route)

+32 (0)9 225 55 20
gent@io-online.be

maandag 13.30u - 18u
dinsdag tot zaterdag 10-18u

SHOP OP ZONDAG
1e zondag van de maand maart t.e.m juli
14u tot 17u

Jouw eigen stijl met iO. Charlotte & Sarah in Gent

Vijf jaar geleden zwaaiden Charlotte Van Hijfte en Sarah Withofs de deuren open van de optiekzaak independent Opticians in de Mageleinstraat in Gent. Beide jongedames volgden de bacheloropleiding ‘opticien-optometrist’ in Brussel. Was het toeval dat hun paden elkaar kruisten? Of was het de gedeelde passie die ze allebei van thuis uit meekregen? Hoe dan ook, ze twijfelden geen moment om als ondernemersduo aan de slag te gaan. En met succes. Op het vlak van kwaliteitsmonturen, -glazen en lenzen mag je iO. Charlotte & Sarah een topzaak noemen.

Professionele en persoonlijke aanpak

Zonder aarzelen vervoegden Charlotte en Sarah in 2016 de gespecialiseerde optiekzaken iO. Het netwerk van iO. independent Opticians, opgericht door Sophie Tournoy en Wim Withofs, staat bekend om kwaliteit en vakmanschap. De filosofie van een goede service en een optimale prijs-kwaliteit verhouding, sprak hen aan. Charlotte, zelf dochter van een oogarts, weet dat échte specialisten in optometrie eerder uitzondering zijn dan regel. Maar dat is absoluut waar ze samen met Sarah voor staat. Hun perfecte kennis van oogmetingen en techniciteit, biedt een antwoord op maat voor de visuele behoeften van elke klant.

Hip adresje met tijdloze producten voor elk budget

iO. Charlotte & Sarah biedt topkwaliteit aan een mooie prijs, voor alle brilmonturen, aanpassingen van brilglazen en lenscontroles. Kom gerust even binnenwaaien! Charlotte en Sarah geven je niet alleen een warm onthaal, maar ook professioneel advies. Voel je welkom in het gezellige, houten interieur met veel lichtinval en witte accenten. De koffie staat klaar! Of heb je liever een glaasje bubbels?
“De Mageleinstraat in Gent is een toplocatie waar het leuk vertoeven is,” vertelt Sarah. “We trekken die beleving ook door in onze zaak. Klanten kunnen rustig hun tijd nemen. Met een kopje koffie door magazines bladeren of surfen op de iPad terwijl je shoppingpartner brillen past, het kan allemaal. We vinden die laagdrempelige sfeer erg belangrijk.”

Modieuze merken

Een bril is niet alleen een kwestie van goed zien, maar de look is een weerspiegeling van iemands persoonlijkheid. Een zelfverzekerde uitstraling, een coole blik of een knipoog naar een stijlicoon? iO. Charlotte & Sarah biedt een ruim assortiment brilmonturen voor ieders stijl en budget. Van betaalbare basics tot exclusieve merken. Modellen van Vlaamse modeontwerpers over Franse haute couture tot Zwitserse precisie. Collecties van Komono, Chanel, Götti om maar enkele voorbeelden te noemen. En niet te vergeten: musthave zonnebrillen in het zomerseizoen.
“Sarah en ik zijn zelf ook geïnteresseerd in mode”, voegt Charlotte eraan toe. “Het is vaak grappig om te zien dat het model waarvan wij vinden dat die goed bij iemand past, heel vaak in de prijzen valt. Al maakt het voor ons uiteraard niet uit wat de klant kiest, zolang men er zich goed bij voelt.”

Trends in eyewear

Weet je niet wat kiezen? Met een beetje hulp van deze modebewuste dames, kom je al een heel eind. De wat zwaardere monturen zijn al een tijdje populair, en volgens deze dames blijft deze trend nog aanhouden. Veelal zijn deze monturen vervaardigd uit acetaat, een stevig materiaal dat garant staat voor een licht draagcomfort. Acetaat brillen zijn er in allerlei kleuren en vormen. Een vierkante vorm is ideaal voor een trendy look.

Over Charlotte

Charlotte is gediplomeerd opticien – optometrist en studeerde aan de Hogeschool Odisee in Brussel, ze is zelf dochter van een oogarts. De liefde voor ogen zit er dus al van kinds af aan in.

“Ik hou van dit beroep omdat het een mooie combinatie is tussen techniciteit en creativiteit. Ik hou ervan om elk seizoen de mooiste brillen te selecteren voor onze klanten en iemand gelukkig te maken met een nieuwe bril en goede visus.”

Charlotte is mama van twee dochters Cécile en Joanne en gaat graag met hen op stap. Ze houdt van lekker eten, brunch en ‘fruits de mer’. Ze ontdekt graag nieuwe plekken maar haar all time favorite stad is Parijs!

Over Sarah

In 2017 is Sarah afgestudeerd van de HUBrussel als Opticien-Optometrist.
De Nonkel van Sarah is Wim, ook opticien – optometrist en mede-oprichter van iO.

Sarah houdt ervan om de trends binnen de eyewear te ontdekken en nieuwe collecties te kiezen. Daarnaast is het helpen van klanten met de zoektocht naar goed zicht met een bril en/of contactlenzen hetgeen waar zij warm voor loopt.
In vrije tijd is Sarah altijd te vinden voor: een citytrip, uit te gaan eten of gezellig met vriendinnen samen zijn.

Bezoek onze winkels

Voor persoonlijk advies en professionele oogcontroles